Przepisy

Ciacho owsiane wysokobiałkowe

Krótka lista składników, nie więcej niż 10 minut roboty. Idealne nawet jako przekąska potreningowa, ale już bez serka mascarpone (unikamy tłuszczu w posiłkach potreningowych). Z serkiem mascarpone sprawdzi się świetnie jako klasyczny deser, a nawet zastąpi nam standardową owsiankę śniadaniową 🙂

Ciacho owsiane

Przygotowanie10 mins
Gotowanie30 mins
Rodzaj: Deser, Kolacja, Potreningowy, Śniadanie
Tagi: mascarpone, na słodko, owsianka, płatki owsiane
Porcje: 4
Kalorie: 200kcal

Wyposażenie

  • blender
  • piekarnik

Składniki

  • 1 szkl. płatki owsiane górskie
  • 1 szt. banan
  • 2 szt. jajko
  • 4 łyżeczka kakao proszek
  • 1 miarka odżywka białkowa ok. 35 g

Przygotowanie

  • Odżywkę białkową wymieszać z połową szklanki wody.
  • Połączyć z pozostałymi składnikami.
  • Zblendować.
  • Przelać masę do formy do pieczenia (ok. 15×25 cm) i piec w piekarniku przez 30 minut, 180 stopni.

Wskazówki

Porcja (1/4 całości) bez dodatków:
kcal 200
białko 14 g
węglowodany 29 g
tłuszcz 6 g
Dodatki ze zdjęć:
Mascarpone 1 łyżka + 95 kcal
Figa 1/2 szt. + 25 kcal
Śliwka 3 szt. + 81 kcal